Annons

Android 4.4.1 till Nexus 10 är här – ladda ned idag

android-logo

Nexus 10 har fått uppdateringen med Android 4.4.1 från Google. Den går att ladda ned från internet (zip) om man inte vill vänta på OTA och allt som krävs är att Android 4.4 är installerad innan man börjar – en version som har funnits ute ett tag nu, så den bör redan ha nått din surfplatta vid det här laget.

Om du väljer att installera uppdateringen manuellt måste din surfplatta ha USB Debugging aktiverat. För att göra det går du till Om-tabben i inställningarna och trycker sju gånger på buildversionen. Du får sedan ett meddelande om att du nu gått in i utvecklarläget och får med det ett antal nya inställningsmöjligheter.

Så här installerar du manuellt på din Nexus 10:

1. Stäng av enheten och sätt igång den igen. Medan den startar upp håller du in Power- och Volym Ned-knapparna samtidigt.
2. Innan Android laddat färdigt ser du nu en fastbootmeny. Tryck på Volym Upp tills du ser texten ”Recovery Mode” upp i högra hörnet. Tryck på Power-knappen för att gå vidare.
3. När det har laddat färdigt och du ser en Android-logo trycker du Volym Upp och Power samtidigt. En ny meny visas där du kan välja alternativet ”apply update from adb”.
4. Anslut din surfplatta till datorn via USB-kabel och öppna sedan kommandprompten i Windows (Kör ”cmd” via startmenyn som administratör).
5. Skriv in följande i prompten: ”adb sideload bab270d1d4d935e31f61b1dcf2e66600006c87f7.signed-mantaray-KOT49E-from-KRT16S.bab270d1.zip”.
6. Installationen kommer att påböras och är inte avklarad innan räknaren når 100 procent. Efter det kommer surfplattan att fortsätta med ett antal steg och du bör inte röra något innan texten ”Install from ADB complete” visas.
7. Starta om surfplattan och börja användas den med Android 4.4.1.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.