Android 4.3 finns nu till Samsung Galaxy S4

Äntligen har vi fått en bekräftelse på att Android 4.3 är på gång och först ut med att få uppdateringen ser ut att vara Google Edition-varianten av Samsung Galaxy S4. Läckta skärmdumpar visar att versionen som nu kan laddas ned via olika webbsajter har kompileringsnummer “JWR66N.S005.130625” där JWR66N är själva byggnumret och efterföljande S005.130625 är interna versionsnummer.

Även om Android 4.3 inte är officiell i skrivande stund så vet vi nu att en uppdatering är skickad till OEM-tillverkarna och förhoppningsvis betyder det att man kan snabba upp utvecklingen. Jag har själv en Samsung Galaxy S4 och hoppas på flera trevliga nyheter i och med uppdatering från 4.2.2 till 4.3 – men ha i åtanke att det är en liten uppdatering och allt stort kommer i Android 5.0.

Det man vet än så länge är att det byggts in stöd för Bluetooth Smart och OpenGL ES 3.0. Det har även följt med en omarbetad kamera-app med klart enklare inställningar än den gamla. Även det välkommet, även om man kanske hade hoppats på ytterligare några roliga funktioner. Inte ett helt omdesignat gränssnitt eller så, men åtminstone prestandaförbättringar då Android absolut behöver det.

Vad hoppas du på i Android 4.3 – och i Android 5.0 för den delen?