Yahoo köper Tumblr för 1,1 miljarder dollar

tumblr-logo-square

Yahoo och Tumblr väntas tillkännage en superaffär mellan de båda idag och om de senaste uppgifterna stämmer kommer den sistnämnda att köpas upp för otroliga 1,1 miljarder dollar.

Vad man vet har båda företagens styrelser godkänt affären och allt som är kvar är ett pressmeddelande som bekräftar det hela. Yahoo har de senaste åren kämpat för att hitta en identitet – och köper av Tumblr kan hjälpa dem.

David Karp är grundaren av Tumblr och man kan undra hur många vakna nätter han haft ända sen första budet från Yahoo. Skulle det hela gå igenom kan Yahoos VD, Marissa Mayer, se det som en stor fjäder i hatten – men frågan är vad företaget vill få ut av affären. I slutändan handlar allt om att få in pengar till kassan och det är nog många Tumblr-användare där ute som är nervösa nu.

Vilka ändringar kommer egentligen att ske?

Precis som ReadWriteWeb påpekar så måste de båda giganterna komma överrens om hur användarna ska hanteras och vilka förändringar som är nödvändiga på Tumblr. Många är väldigt känsliga för förändringar och om Yahoo vill för mycket kan det betyda att Tumblr snabbt går mot ett oönskat öde med användare som lämnar tjänsten i protest. Troligtvis blir det aldrig så illa, men risken finns absolut om de inte är försiktiga.

Tumblr måste få behålla sin unika profil på internet och den känsla som finns där. Frågan är om Yahoo tänker i samma banor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.