Textmeddelandet som kraschar din Iphone

dos-string

Enkelt textmeddelande kraschar din Iphone

Några få rader med utvalda tecken i rätt ordningsföljd är allt som krävs. Oavsett om meddelandet skickas som SMS, iMessage eller via tredjepartsappar som WhatsApp sker kraschen och den är brutalt effektiv.

Buggen som gör det möjligt att krascha iOS på det här sättet ligger i hanteringen av Unicode-tecken. När banner-notifieringen i operativsystemet försöker via meddelandet går det helt enkelt inte utan allt går åt skogen.

Det är tämligen enkelt att gå runt problemet. Bara stäng av förhandsvisningen av meddelanden tills Apple har gått ut med en buggfix.

Inte första gången

Tyvärr är det inte första gången som problem likt denna ställer till det för användarna. Även om den senaste buggen inte verkar förstöra något på telefonen så kan den missbrukas ordentligt.

Texten på bilden ovan visar hur meddelandet ser ut men eftersom vi inte vill uppmana till användning så är det en bild och inte kopierbar text.

Har du drabbats? Skriv gärna en kommentar och berätta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.