Skype 5.3 för Android släppt – här är nyheterna

Skype Logo

Nya Skype för Android är släppt

Microsoft har släppt Skype 5.3 för Android och ger med nya versionen många av de nyheter som funnits i klienten för IOS och OS X under en tid nu.

Bland annat innebär det stöd för animerade emoticons, emojis och visning av chattbubblor. Appen kommer inte längre att scrolla till det senaste inlägget i en chattråd utan stannar i toppen för att användaren enklare ska kunna läsa in vad som tidigare skrivits.

Ändra avatarer för gruppchatter

Avatarer kan ändras för alla gruppchatter om så önskas och loggar man ut måste användarnamn samt lösenord skrivas in på nytt. Detta för att underlätta när de med flera konton byter mellan dessa.

Microsoft har visat att man tänker satsa stort på Skype i framtiden, inte minst minst med Skype for Work som verkligen lyfter meddelandetjänsten för företagsanvändarna. Implementationerna i tredjepartstjänsterna är många och det blir en allt smartare tjänst som Redmond-företaget kan erbjuda.

Ladda ned nya Skype 5.3 här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.