Så löser du installationsproblem med Lumia Denim

Nokia Lumia 930

Krånglande Lumia Denim för en del

Har du fått uppdateringen Lumia Denim till din Windows Phone-telefon men kan inte installera den?

Lugn, du är inte ensam då mängder av användare världen över rapporterat samma sak, så det är inte bara din telefon som krånglar.

Det finns tacksamt nog ett mycket enkelt knep att ta till genom att slå av inställningen ”Preview for Developers” i inställningarna.

Visar Lumia Cyan istället för Denim

När det är gjort ska Lumia Denim kunna installeras som tänkt. Vilket i sin tur kan visa en minst sagt förbryllande bugg.

Om du, efter installationen, åter aktiverar ”Preview for Developers” och sedan går till informationssidan i inställningarna så visas att du kör Lumia Cyan – alltså föregående version.

Slå av nämnda inställning och Lumia Denim visas som den ska. En väldigt konstig bugg som Microsoft förhoppningsvis löser inom kort.

Har du problem med att installera Lumia Denim på din telefon? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelser.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.