Liveströmmad video på YouTube – nu i 60 fps

youtube.jpg

Strömma livevideo på YouTube i 60 fps.

Videotjänsten har haft stöd för videor i 60 fps under en tid nu men först med senaste uppdateringen till webbsajten får vi även strömmad livevideo i samma hastighet.

Det rör sig om en tid förhandstitt på en funktion som rullas ut på alla marknader senare under året. Tekniken bakom det hela kodar om videoströmmen automatiskt till 720p60 eller 1080p60. Man har även en version av videoströmmen i 30 fps för enheter som är begränsade till den lägre hastigheten.

För att man ska kunna ta del av liveströmmar i 60 fps krävs uppspelning med HTML5 och inte Adobe Flash. Tacksamt nog är HTML5 standard för alla webbläsare som klarar standarden så användare behöver inte tänka på det om man har en nyare version.

Återuppspelning

Vid uppspelningen får man även stöd för återuppspelning vid liveströmmad video. Vad det innebär är att man kan gå till ett tidigare tillfälle i strömmen och se därifrån, även i hastigheterna 1.5x eller 2x om man vill komma ifatt liveströmmen.

Vill man prova på den nya tekniken kan man hålla ögonen på #Live on YouTube.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.