Google Maps – nu smartare trafikinformation

google-maps-trafikinfo-android

Google Maps har uppdaterats med nya funktioner för bilister.

Närmare bestämt får man nu utökad trafikinformation med varningar som hjälper dig att undvika trafikstockningar. Redan sen tidigare har applikationen varnat för detta tack vare insamling av information från de många miljoner användare som kör Maps i sina telefoner. Skillnaden är att man nu får en beskrivning om varför man rekommenderas byta färdväg.

Man får även varningar redan när man väljer färdväg vid starten. Google Maps berättar med en informationsruta (som går att klicka bort) om händelser längs vägen, så som rapporterade vägarbeten och olyckor. Praktiskt då man snabbt kan bedöma riskerna och göra smartare val utifrån detta.

Ett utmärkt alternativ

Google Maps har länge varit ett fantastiskt alternativ för gratis GPS-navigering. Visserligen saknas många av de funktioner som professionellare betalalternativ men för vanligt bruk är det helt klart godkänt.

Nya uppdateringen är inte omvälvande i storlek men ger ändå det där lilla extra som kan hjälp en på vägen. Använder du Google Maps? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker.

Google Maps laddar ni ner här: Android  |  iOS

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.