Facebook & Instagram får universella appar till Windows 10

Facebook Messenger

Facebook, Messenger och Instagram kommer att få universella applikationer för Windows 10. Det betyder att samma applikation som används i datorn kommer att fungera lika bra till telefonen och surfplattan.

Det betyder också att vi för första gången får en officiell applikation för Instagram till desktop. Om vi kommer att kunna ladda upp bilder från datorn återstår att se då bildtjänsten hittills varit begränsande till smartphones för det.

För Microsoft är detta mycket positiva nyheter då det är en av marknadens största aktörer som nu bekräftar att de ger stöd för Windows 10. Med det kommer många andra, mindre utvecklare att haka på för en positiv synergieffekt.

Det är ännu okänt när applikationerna kommer men vi håller tummarna för en snabb (men välgjord) app som kommer inom en överskådlig framtid. Det här är ännu bättre för de med Windows phone och som tänker uppgradera till Windows 10 då appstödet i förra operativsystemet varit minst sagt begränsande.

Vad tror ni – är 2016 året för Window i telefoner?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.