Ta bort ditt mobilnummer från iMessage – så gör du

Apple Deregister iMessage

Avregistrera dig enkelt med nytt verktyg

Har du en iPhone och därmed anslutit ditt mobilnummer till iMessage?
Då kan det vara bra att veta hur man tar bort numret från den populära meddelandetjänsten om ett byte av telefon är aktuellt i framtiden.

Apple har lanserat ett superenkelt verktyg för att ta bort mobilnummer från iMessage och allt som behövs är en dator med webbläsare. Gå till sidan Deregister iMessage och följ de enkla stegen som krävs för att allt ska gå vägen.

Två enkla steg

I stort handlar det om att välja sitt land, fylla i mobilnumret och därefter knappa in den sexsiffriga kod som skickas från Apple. När det är klar avregistreras numret från iMessage och man bör inte längre finnas med i meddelandetjänsten.

Har man kvar sin Iphone och tänker byta till exempelvis Android eller Windows Phone är det lika enkelt. Se till att SIM-kortet finns i iPhone-telefonen, gå till Inställningar > Meddelanden > Slå av iMessage. Svårare än så är det inte – du kan nu ta ur SIM-kortet och placera det i den nya telefonen.

Läs mer och avregistrera ditt nummer på Deregister iMessage.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.