Nya Windows presenteras den 30 september

microsoft-logo

Microsoft kommer att presentera Windows 9 under ett evenemang nästa vecka.

Redmond-profilen Alain Crozier bekräftar att nya operativsystemet är det stora dragplåstret för evenemanget och även att namnet kommer att ändras till bara Windows.

Namnändringen tror man även kommer att speglas för Windows Phone och med får vi en enhetlig plattform för både stationära, bärbara och mobila enheter.

Tidigare har såväl Croizer som Microsoft Kina gått ut med namnet Windows 9 – så vad vi egentligen får se nästa vecka återstår att se.

Den 30 september kommer vi att få se vad Microsoft har planerat. Vad vi känner till så kommer en publik testversion att lanseras för våghalsiga som vill testa redan nästa vecka. Huruvida detta stämmer eller inte återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.