500 miljoner använder nu Messenger

Facebook Messenger

Facebook Messenger växer kraftigt tack vare kravet på användarna att gå till den dedikerade klienten.

Istället för att använda chattfunktionen direkt i Facebook-appen så måste man nu använda den fristående för Messenger – och med det noterar man en kraftig ökning i användandet.

Hela 500 miljoner användare sitter på Messenger varje månad, upp från 200 miljoner som rapporterades tidigare i april.

De allra flesta hade utan tvekan inte sett någon anledning att lämna Facebook bara för att kunna chatta med vänner och bekanta, men Mark Zuckerberg menar att man vill ge den bästa möjliga tjänsten. Därför tvingas användarna nu till Messenger-appen istället.

Färre än WhatsApp

Trots att man nu rapporterar 500 miljoner användare så är det en bra bit ifrån de 1.35 miljarder som använder det sociala nätverket. Dessutom är man en bit bakom WhatsApp som har 600 miljoner användare varje månad.

Om man nu bara aktiverar stöd för SMS och MMS i Messenger-appen så kommer jag vara en av de första som står i kö för att lämna min befintliga SMS-app. När Messenger faktiskt hade stöd för SMS så var det en fantastisk app och något jag rekommenderade många att använda, men när version 5.0 dök upp försvann stödet lika snabbt som det kom.

Använder ni Messenger? Skulle ni vilja se stöd för SMS och MMS igen?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.