2 GB internminne i nya Ipad Air 2

ipad-air

2 GB internminne i nya Ipad Air 2

Apple väntas lansera Ipad Air 2 under den kommande månaden och enligt de uppgifter som finns idag får surfplattan dubbelt så mycket minne som sin föregångare, befintliga Ipad Air.

Med 2 GB internminne skulle ökningen öppna upp för användandet av så kallad split-screen, eller enkelet förklarat möjligheten att köra två saker samtidigt sida vid sida på skärmen.

Det har ryktats länge att Apple arbetar med just en sådan funktion, inte minst då konkurrenterna retar såväl Apple som Ipad-serien för att den inte kan det.

Ipad Mini får ingen minnesökning

Andra nyheter kring Apple Ipad Air 2 pekar på en uppgraderad processor i form av senaste A8-varianten, snabbare och effektivare än befintliga A7.

Beklagligt nog verkar det som att nästa generations Ipad Mini inte kommer att få ökad minnesmängd tillsammans med Ipad Air 2 – istället pekar uppgifter på att det endast är den större plattan som blir aktuell för detta.

Vad som kommer återstår att se, men förhoppningsvis får Ipad Mini samma kärlek som Ipad Air 2 i höst.

Nyhetskälla är VR-Zone

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.